onsdag den 4. december 2013

En oplevelse, som sidder i sjælen.

Min mand og jeg var i forrige uge inviteret til Kina. Min mands arbejde har indgået et samarbejde med det kinesiske håndboldforbund og i den forbindelse, var vi inviteret derud. 
Min mand skulle hjælpe dem med forsvarssystemer og give gode råd i forhold til de europæiske håndbold hold, som Kina skal møde her under VM i håndbold.

Inden vi tog derud, viste vi ikke hvordan vores uge skulle bruges. Vi vidste, at vi blev hentet i lufthavnen, men det var også det eneste. Det var lidt specielt for os, fordi vi nok er meget kontrolfreaks, når det kommer til stykket. Men vi talte meget om, at vi nok havde brug for, at det ikke var vores opgave at kontrollere. Det var fantastisk at overgive sig til andre, at give os en oplevelse.

Det skal jeg så også love for vi fik.

Vi blev hentet af to skønne mennesker, som begge talte engelsk og som begge arbejdede for forbundet. Vi blev kørt ind til byen til vores hotel. Vi skulle bo i OL-byen og det er jo fuldstændig fantastisk for os, som elsker sport.

Det er hotellet, hvor de delegerede boede under OL 2008, 
i dag bor alle de kinesiske landshold her. 
Det var også vores hotel;-)))

Under middagen den første aften, fik vi talt om hvordan ugen skulle opleves, således, at vi fik set Muren, Den Forbudte By, Den Himmelske Freds Plads og så ville vi også gerne se OL Stadion, Svømmestadion og OL byen, hvor alle sportsfolkene boede under OL. 
Vi skulle selvfølgelig også se håndboldpigernes træning.

Vores dage blev opdelt således, at vi enten om formiddagen/eftermiddagen så håndboldpigerne og så den anden halvdel af dagen var ude og se seværdigheder.

The Great Wall, var vores første kæmpe oplevelse. Vi blev kørt derud tidligt om morgenen, ellers er der rigtig mange mennesker og lidt svært at komme frem. Det er en fuldstændig fantastisk oplevelse, muren snor sig i landskabet og lige så lang øjet rækker kunne vi se den. 
Vi er dybt taknemmelige for denne skønne oplevelse.Vi håber inderligt, at vores piger en dag kommer med os derud og ser dette smukke bygningsværk.


OL-byen er i dag heldigvis udlejet til almindelige kinesere, 
så vi kunne "kun" se udefra, men det er bestemt også nok.Billederne er ikke helt skarpe, da vores kamera drillede lidt....

Det olympiske svømmestadion, endnu en fantastisk oplevelse. 
Igen kunne vi glæde os over, at de bruger det som svømmehal.
 Vi har været i Athen og set OL byen der og der er der ingen af faciliteterne der bliver brugt....Den sidste fakkel, som antændte ilden til åbnings ceremonien, den koster 48.000 RMB.
Det meget store olympiske stadion, det er så stort,
 at vi nærmest fik højdeskræk af at stå der, hvor vi stod.
Igen kunne vi glæde os over, at de bruger det til begivenheder og koncerter. Vores guide var med under åbningsceremonien og hun fortalte os om det.
Det var en meget stor begivenhed og en oplevelse hun huskede tydeligt.


Alle maskotterne..., den blå er lidt træt, men ok den har også siddet der siden 2008...


De har lavet en mur, 
hvor de har hugget alle navnene på OL vinderne,
 fra de forskellige discipliner, ind.


 Flammen som stod uden for, var selvfølgelig sammen farve, som den lille.


Udgangen/indgangen hvor alle atleterne kom ind under ceremonierne.En gammel kineser som øver sig i skriftegnene, vi er glade for vi fik set dette, for det er utrolig hyggeligt og meget meget smukt.

Hvis jeg en dag skulle have en tatovering, var jeg ikke i tvivl, det skulle være det kinesiske tegn. 

En dag, vi sent glemmer, for hvilken oplevelse vi har fået.


 
Den forbudte by, jeg har sjældent oplevet så stort et område. 
Vi følte os som meget privilegerede mennesker og vores kinesiske guide var der også for første gang. Så vi var alle tre meget taknemmelige.

 

 Fredag blev inviteret ud til en sportsskole, hvor de spiller håndbold bl.a. 
De er meget opsat på, at blive meget bedre til håndbold og vil meget gerne lære mere.
Vi oplevede skønne dejlige piger fortælle om dem selv og deres glæde ved håndbold, vi fik en meget hjertelig velkomst og et system, som bestemt er i rivende udvikling.Alle de dygtige håndbold piger, 
som spiller på det kinesiske landshold og deres trænere, holdleder og videomand.

Vi har fået nye venner i Kina, mennesker som har lært os meget. 
Vi er dybt taknemmelige for deres åbenhed, kærlighed, omsorg og nysgerrighed. 
Vi har fået en oplevelse for livet og det har disse skønne mennesker været med til at give os.

Tusinde tak for jer.

 Knus Rikke

 

3 kommentarer:

  1. Hold da helt op, hvor heldig kan man være at få sådan en oplevelse; det må have været en fantastisk tur

    SvarSlet
  2. Sikken en tur I har haft der:O)

    SvarSlet
  3. Sikke en fantastisk tur. Og som sportsfreak - især håndbold er jeg jo nødt til at sige at jeg er fan af din mand :-) Han er for sej......

    SvarSlet